top of page

UPDATE Brand

Een uitslaande brand heeft zondagavond een deel van het bakkerijgebouw vernield. Ondertussen is duidelijk dat de brand accidenteel was. De brand ontstond waarschijnlijk op de meelzolder boven de ovens.

De melding kwam iets voor zeven uur zondagavond. “We waren bezig met het voorverwarmen van onze ovens toen we een rookontwikkeling zagen”, zegt zaakvoerder Dominique Verstraete (57). Hij is geboren in de Walleweg en het deed hem zichtbaar iets dat zijn levenswerk in de vlammen opging. “Eerst dachten we dat er nog een brood in de ovens was achtergebleven. Na een tijdje hadden we door dat er iets mis was op zolder boven de oven”, aldus Verstraete. “Toen we gingen kijken, zagen we de brand. We hebben meteen de brandweer verwittigd.” (Lees verder onder afbeelding)De brandweer was snel ter plaatse, maar kort na de aankomst sloeg het vuur al door het dak. Met man en macht werd het vuur langs twee kanten geblust. Vooral de plaats waar de twee steenovens staan, werd getroffen. Het zijn net die ovens die mee de typische smaak van het Bellegems Brood geven.


“Het parket oordeelde al dat de brand accidenteel was”, zegt Verstraete. “Voor andere conclusies is het veel te vroeg. Maandagnamiddag kwam een kuisploeg zien hoe er dinsdag opgeruimd kan worden. Ook het dak moet eerst dicht. Daarna moeten we bekijken wat er al of niet stuk is. De steenovens staan er van oudsher. Als die intact zijn, is dat een grote geruststelling. Als dat niet zo is, moeten we iemand vinden die eraan kan werken. We zullen alles in het werk stellen om nog iets te kunnen maken van onze bestellingen. Binnen twee dagen weten we wellicht meer. We evalueren stap per stap.”


Steunactie

In juni van dit jaar was er een CO₂-vergiftiging in de bakkerij nadat er een verkeerde aansluiting werd gemaakt. De zaakvoerder en twee werknemers moesten naar het ziekenhuis. Alles liep goed af.

Bellegems Brood is al sinds 1954 een bakkerij in Bellegem. Er zijn vijf werknemers. Bellegemnaren starten een steunactie voor de zaakvoerder omdat ze willen dat de bakkerij blijft bestaan en de verzekering niet alles betaalt. Je kan die actie volgen op steunactie.be.

119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page