top of page

Brand in meelzolder


Een uitslaande brand legt onze bakkerij plat: “Brood kunnen we nu niet meer bakken, ik vrees zelfs voor het voortbestaan van onze bakkerij”.


We melden de brand iets voor zeven uur zondagavond. “We waren bezig met het voorverwarmen van onze ovens toen we een rookontwikkeling zagen”, zegt zaakvoerder Dominique Verstraete. “Eerst dachten we dat er nog een brood in de ovens was achtergebleven, maar na een tijdje hadden we door dat er iets loos was op de zolder boven de oven. Toen we daar gingen kijken, zagen we dat er brand was ontstaan. We hebben meteen de brandweer verwittigd.”


De brandweer was snel ter plaatse, maar kort na de aankomst sloeg het vuur al door het dak. Met man en macht werd het vuur langs twee kanten aangevallen.

“We hebben nog extra ploegen en een extra tankwagen opgeroepen”, zegt Thomas Tomme. “Maar de brand, die zich situeerde op de meelzolder op de tweede verdieping, was te ver gevorderd. We hebben gecontroleerd moeten laten uitbranden. De zonnepanelen op het dak maakten het niet gemakkelijk om de brand te bestrijden. Uiteindelijk is een deel van het dak ingestort, gelukkig bleef dat beperkt tot de zolder. En er is heel wat waterschade.”

Rond 21 uur zondagavond was de zaak onder controle, maar er moest nog een tijdlang nageblust worden om zo veel mogelijk van de uitrusting van de bakkerij te redden.

We vrezen evenwel voor onze bakkerij. “De brand is ontstaan aan één van de vier ovens, een oude steenoven van meer dan 100 jaar oud. Ik vrees voor die oven, net als voor de rest van onze uitrusting. Brood zullen we vannacht niet meer bakken en ik vrees zelfs voor het voortbestaan van de bakkerij.”


Maandag 18/12 zal duidelijk zijn wat er nog te redden valt van onze winkel/atelier, dat al sinds 1954 actief is in Bellegem. “We werken hier met vijf mensen en bakken elke dag vers brood en patisserie. We leveren onder meer aan Delhaize, maar ook aan andere afnemers. Ik hoop dat het meevalt. De schade is aanzienlijk. Opnieuw investeren, betekent 150.000 euro per oven. We zullen morgen zien welke stappen we precies moeten nemen.”

De Walleweg in Bellegem werd de hele avond afgesloten voor het verkeer. Mogelijk is dat zo voor de rest van de nacht.


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page